Het schip

Met een lengte van wel 27 meter is de Zwarte Bonsem een historische klipper uit het jaar 1889. Voor u geniet van een onvergetelijke ochtend, middag en/of avond op onze Zwarte Bonsem, vertellen wij u graag iets meer over dit bijzondere schip. Met deze informatie in uw achterhoofd kunt u extra genieten van de bijzondere ervaring op de Zwarte Bonsem: een authentiek, luxe moderne zeilklipper.

Zeiltocht

Op de Zwarte Bonsem geniet u van een uitgebreide en verzorgde dag- of avondtocht. Varen in Amsterdam is het leukst op de Zwarte Bonsem!

Vergadering aan boord

De Zwarte Bonsem is dé ideale plek voor vergaderingen, trainingen en workshops. Onze unieke vergaderlocatie in Amsterdam zorgt voor een frisse energie en nieuwe ideeën. 

Feesten en partijen aan boord

Zoekt u nog een feestlocatie in Amsterdam waar u terecht kan voor recepties, presentaties, feesten en partijen? De Zwarte Bonsem is dan precies wat u zoekt. 

De geschiedenis van de Zwarte Bonsem

Het schip diende in eerste instantie als vrachtschip op zee, dit heeft vele jaren geduurd. Pas in de jaren ’60 werd de Zwarte Bonsem omgebouwd tot één van de eerste charterschepen van Nederland. Het maakte destijds onderdeel uit van de bruine vloot!

Het onderhoud van de Zwarte Bonsem

Het schip werd helaas slecht onderhouden waardoor de klipper in verval geraakt werd. Een nieuwe eigenaar redde de klipper van de sloop. Mede door de inzet van leerlingen van diverse leerwerkprojecten is deze oude klipper geheel authentiek gerestaureerd en klaar voor de verhuur aan diverse groepen mensen.

De Zwarte Bonsem anno tegenwoordig

Tijdens de restauratie van de Zwarte Bonsem werd er rekening gehouden met de hedendaagse moderne maatstaven, maar de authenticiteit mocht absoluut niet verloren gaan. De binnenkant van het schip is van voor tot achter helemaal open en volledig aangepast naar de moderne maatstaven. De authentieke delen van het schip de Zwarte Bonsem zijn weer zichtbaar gemaakt. Door de open binnenkant is zowel binnen als buiten voldoende ruimte voor grote groepen. Door de combinatie van de authentieke delen en de moderne toevoegingen is zeilen op de Zwarte Bonsem een unieke ervaring.

"Geweldige middag met zakenrelaties gehad op dit mooie schip. Heerlijk gezeild richting Muiden terwijl we prima verzorgd werden met drinks & bites."

Chrisje

"We had a really great time on your beautiful boat with friends and family. We had all what we needed and you were really chilled."

Dominik

Waarom kiezen voor de Zwarte Bonsem?

De Zwarte Bonsem is van zichzelf al erg uniek, maar de service achter het schip is nog unieker.

N

Professionele crew met bar en keuken

N

Het hele dak kan open

N

Al vanaf €25 een onvergetelijk evenement

Benieuwd naar de kosten of heb je een vraag?

Wilt u in Amsterdam genieten van een volledig verzorgd privé- of zakelijk evenement? Op de Zwarte Bonsem is dit absoluut mogelijk. Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem contact met ons op.

Contact opnemen

Locatie

Krijn Taconiskade t/o 430
1087HW Amsterdam
The Netherlands

+31 6 36 44 14 60
[email protected]